Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

  • 7 Aralık 2019 / 15.00
  • 14 Aralık 2019 / 15.00

Yönetmen: Matt Wolf
ABD, 2012, 24', HDD, siyah-beyaz, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Matt Wolf bu belgeselinde, Joe Brainard'ın I Remember (Hatırlıyorum) (1970) başlıklı ikonik şiirine geri dönüyor. Wolf kurguladığı arşiv görüntüleriyle, Brainard'ın bu şiiri okuduğu ses kayıtlarının yanı sıra, ömürlük dostu ve birlikte çalıştığı şair Ron Padgett ile yapılan bir röportajın kayıtlarını birleştiriyor: Ve ortaya, Joe Brainard'ın yaratıcı biyografisi ile dostluk, nostalji ve hafızanın tuhaf mucizeleri üzerine özlü bir diyalog çıkıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü. 

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.